Dan Barna a declarat miercuri sear[, la Digi 24, despre foștii deputați USR Adrian Dohotaru și Oana Bîzgan că sunt niște oameni care nu mai sunt demult în partid și au acceptat să facă un troc, precizând că acest lucru se vede din cum se poziționează față de moțiunea de cenzură, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt oameni care nu mai sunt în USR de mai mult de doi ani. Și nu e întâmplător lucrul acesta. Sunt oameni care nu mai au în momentul acesta nicio legătură cu USR. Sunt independenți care au optat să-și vândă conștiința, să facă un troc, știm situația domnului Dohotaru Dohotaru l-a convins pe domnul Cuc să îi semneze un ordin de ministru, că pe un lac din Cluj nu vor mai merge ambarcațiuni cu motor. Și a făcut un troc clasic, aș spune, de vot cumpărat. Doamna Bîzgan ne spune că trebuie să fie plecată la Londra. Nici nu vreau să comentez. Nu fac parte din USR. Nu e întâmplător nu mai fac parte din USR, pentru că sunt persoane care iată dovedesc în aceste zile un alt tip de viziune despre ce înseamnă România”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

Întrebat dacă este un eșec pentru USR sau pentru el, ca lider de partid, Dan Barna a răspuns: „Nu pot să îmi asum responsabilitatea pentru gesturile unor oameni care au intrat, la momentul acela, în 2016 au fost pe listele USR. Au demisionat, au plecat din partid, pentru că felul acesta de corectitudine morală și intransigență pe care îl promovează USR nu se potrivește, pare că nu s-a potrivit cu abordările pe care ei le văd. Vedem în acest moment și cum se poziționează față de moțiune. Nu e foarte mult de comentat”.

Președintele USR a adăugat că „noi vom fi toți la vot”, precizând că aleșii partidului vor vota la vedere.

Adrian Dohotaru s-a numărat printre parlamentarii cu care PNL a negociat pentru susținerea moțiunii, însă acesta a decis, în cele din urmă, să nu semneze moțiunea de cenzură. De asemenea, Oana Bîzgan nu va fi în sală pentru a vota la moțiune, fiind plecată în străinătate.

Ambii au fost aleși deputați pe listele USR, însă au devenit independenți în luna noiembrie a anului 2017.

Senatorul USR Ramona Nicoleta Dinu a precizat, într-o postare pe Facebook, că va lipsi de la votul de joi al moțiunii de cenzură din Parlament, din cauza unor grave probleme de sănătate.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, începând cu ora 10.00.