Liderul USR, Dan Barna, a sugerat, marți seara, la Digi24, că ancheta Rise Projesct cu privire la contractele sale de consultanță a fost generată de contracandidata sa de la PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă. El a spus că ancheta a fost ”un succes de coordonare mediatică”, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

”La cum arată lucrurile, cei de la Rise, chiar în interviu, ne-au spus că au primit din Ministerul Fondurilor (Europene - n.r.) dosarul complet al rambursării mele, că a fost o persoană de bună credință care le-a transmis tot dosarul, dincolo de răspunsul oficial al ministerului. A plecat dintr-o instituție controlată de dna Dăncilă, a ajuns într-o anchetă jurnalistică, perfect legitimă, evident, s-a întors la o altă instituție controlată de dna Dăncilă... Putem trage concluzia că ar veni dinspre contracandidatul direct pentru turul doi, PSD”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

El a mai spus că nu are dovezi, ci că este o opinie personală.

”Nu am date. Este o părere personală, cum la fel de bine orice legată de cine e în spatele acestui succes de coordonare mediatică...Neștiind și neavând dovezi, nu pot să fac acuzații”, a punctat liderul PSD.

El a mai spus că nu are ce să-și reproșeze din perioada în care era consultant, deoarece a acționat potrivit procedurilor și ghidurilor finanțărilor europene.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar liderul USR este ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, pentru că știe că ”asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menționat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.