​Scandalul vizând spitalul oncologic pentru copii a continuat și marți seară, Gabriela Firea acuzând la Digi 24 că ”meritele” ei în construirea acestui spital nu sunt apreciate, pentru că terenul pe care se ridică construcția este al Primăriei și valorează 1 milion de euro, iar ea este cea care a dat semnătură pentru punerea acestuia la dispoziție. Firea le-a atacat și pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu,, de la Asociația Dăruiește Viața, care conduc campania de strângerea de fonduri, spunând că acestea sunt doar împinse în față de fostul ministru Vlad Voiculescu, ce și-ar pregăti astfel campania pentru Primăria București.

Gabriela FireaFoto: Captura Digi 24

A urmat imediat replica lui Vlad Voiculescu pe Facebook, iar Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu au anunțat că o vor da în judecată pe Gabriela Firea.

Declarații Firea la Digi 24:

  • Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că și eu, ca primar general, am o contribuție (...) în construirea acestui spital - așa cum se spune, din fonduri exclusiv private - contribuție despre care nu vorbește absolut nimeni, poate nu întâmplător. (...)
  • Acest spital se construiește - și foarte bine că se construiește și voi sprijini cu tot ceea ce pot și personal, și ca primar general - acest spital se construiește pe proprietatea Municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei, pe un teren valoros - în jur de un milion de euro.
  • Niciodată nu am făcut tapaj să spun: știți, nu vă supărați, spuneți dvs că este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitați de contribuția majoră a Primăriei Capitalei, și anume prin punerea la dispoziție a acestui teren extrem de valoros
  • Niciodată nu am făcut tapaj de contribuția mea personală la construirea acestui spital, dar în momentul în care se spune că eu nu fac nimic în sănătate, că nu contribui cu nimic la mai binele bucureștenilor, ci doar ei, el, candidatul de la anul la Primăria Capitalei, cu ONG-ul său, construiește un spital din fonduri atrase... Este minunat ce fac, dar să nu nege activitatea noastră și să nu spună că noi n-am avut o contribuție.

Reacție Vlad Voiculescu pe Facebook:

”Gabriela Firea, vorbind despre sine la persoana a treia, ne spune că de fapt toată lumea ar trebui să îi fie recunoscătoare pentru că dânsa, Primar General Gabrielei Firea, a fost de acord ca spitalul pentru copiii bolnavi cu cancer să fie construit de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. Doamna primar acuză apoi că "uitați de contribuția primăriei". În 2017, chiar dânsa, în mărinimia sa de Pimar General și pesedist pe deasupra - deci stăpân absolut, a fost de acord ca pe acel teren, unde înainte ne spune că era și seră și stație de gaz și nu știu ce ateliere, să apară acest spital care acum atât de tare o încurcă. Ne spune și că valorează 1 milion de euro.

Redau aici doar trei replici:

  • ”Gabriela FIREA: să se amintească public contribuția Primăriei Capitalei. ”
  • ”Cosmin PRELIPCEANU: este contribuția bucureștenilor ”
  • ”Gabriela FIREA: bucureștenii nu puteau nici să fi vrut.”

”Nici Gabriela Firea, nici Dragnea, nici Dăncilă, nici atâția alții din vechea politică nu își pot imagina că inițiative precum #NoiFacemUnSpital, ca MagiCAMP, MagicHOME sau MagicHELP - Rețeaua solidarității, ca HOSPICE Casa Sperantei sunt instrumente prin care societatea își face un serviciu sieși, ajutându-i pe cei lăsați fără speranță de stat. Nu își pot imagina că suntem deja milioane în țara asta care nu mai avem nevoie de stăpân. Nu suntem și nu am fost niciodată slugi. Nu avem nevoie de domni”, mai scrie Vlad Voiculescu.

Oana Gherorghiu și Carmen Uscatu pe Facebook:

”Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care își bate joc de noi, de proiectul și sustinătorii noștri. Doamna Firea ne-a făcut "ciuma roz sau albă'". Doamna Firea încearcă o mârșavă manipulare, susținând că eu și Carmen Uscatu suntem doar niște marionete ale lui Vlad Voiculescu Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca și reputația noastră. Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă și luptă pentru șansele la viață ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliți în acest fel.”

Scandalul a pornit după o postare controversată pe Facebook a creatorei de modă Dana Budeanu, postare care a fost apreciată și distribuită de primarul general Gabriela Firea, prietenă foarte bună cu Budeanu. Firea a refuzat să răspundă de ce a distribuit această postare în care Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viața, au fost acuzate de Budeanu că nu administrează corect banii din donații și cer investiții de la ministerul Sănătății.