Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat marți seară, într-o emisiune la România TV, că toate cercetările sociologice realizate la comanda liberalilor arată că preşedintele Klaus Iohannis, candidatul partidului la alegerile prezidențiale, va câştiga detaşat al doilea tur de scrutin, indiferent de contracandidat.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Nu ştiu ce se întâmplă la ei în partid (PSD - n.r.) şi mă interesează foarte puţin. Bătălia noastră este o bătăie care durează de foarte multă vreme împotriva unui PSD care a reuşit să-i determine prin promisiunile mincinoase din 2016 pe foarte mulţi oameni să-i voteze şi s-a văzut foarte clar că odată ce au dobândit puterea nu au folosit-o în interesul cetăţeanului şi au folosit-o în interesul clientelei de partid. Suntem pe punctul de a da lovitura decisivă, de a câştiga în mod decisiv în turul doi. Toate cercetările sociologice pe care le-am făcut începând cu trei luni înainte de alegeri au indicat foarte clar că preşedintele Iohannis câştigă în turul doi la o diferenţă foarte mare, cu orice candidat”, a declarat Ludovic Orban la RTV, potrivit Mediafax.

El a susținut că este o temă falsă dezbaterea la care Viorica Dăncilă l-a invitat pe Klaus Iohannis.

„Ambii candidaţi sunt foarte bine profilaţi”, a mai arătat Orban, apreciind că românii au discernământ şi pot alege şi în afara dezbaterii.