Dan Barna i-a cerut, marți, la Reaitatea Plus, premierului Ludovic Orban să nu cedeze la șantajul PSD cu moțiunea de cenzură în cazul asumării răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. Liderul USR consideră că moțiunea de cenzură nu ar avea șanse să treacă, potrivit Mediafax.

Dan BarnaFoto: Facebook

„Noi avem în acordul politic cu PNL că vom merge spre primari în două tururi. Avem calea parlamentară și mai există și că premierul să își asume acest prioect de lege, variantă despre care a vorbit și președintele. Președintele mi-a spus explicit că susține și că își dorește și el această modificare. Dincolo de asta, angajarea de răspundere presupune să vrea și premierul Orban și PNL. Îi solicit premierului să nu cedeze acestui șantaj care a apărut instantaneu dinspre PSD cu moțiunea de cenzură în caz că ar merge spre primari în două tururi. Sunt convins că o astfel de moțiune nu va trece în acest moment, din multe motive legate de structura Parlamentului pe care o avem în România”, a spus Dan Barna, la Realitatea PLUS.

Liderul USR a afirmat că speră ca în următoarele două săptămâni, odată cu discuția despre bugetul de stat, să fie pus pe agendă și subiectul legat de alegerea primarilor în două tururi.

El a adăugat că o alianță între PSD și UDMR care să se apropie de pragul de 233 de voturi pentru a trece o moțiune de cenzură ar putea fi posibilă: „Teoretic s-ar putea apropia, practic mă îndoiesc”.