Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a admis, duminică seara, că a fost membru PCR, fiind o condiție să comande o navă, afirmând că ”că pe mare nu m-a întrebat niciodată furtuna dacă sunt membru de partid”, după ce Klaus Iohannis a spus că e primul președinte care nu a fost comunist, scrie Mediafax.

Traian BasescuFoto: Hotnews

”Nu știu dacă dl. Iohannis a fost membru de partid sau nu, dar eu am fost membru de partid. Trebuie să spun că pe mare nu m-a întrebat niciodată furtuna dacă sunt membru de partid. Era o condiție ca să poți să preie comanda unei nave... Ce comandă... Noi am ieșit din Institut 95% membri de partid. În anul patru ne-a făcut membri de partid. Deci de la gradul de ofițer trei ne făceau membri de partid. Eu nu mi-am câștigat pâine din calitatea de membru de partid, ci din cea de comandant, de căpitan de cursă lungă”, a declarat la România TV fostul președinte Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a spus, duminică seara, în timpul marșului „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!” că este primul președinte care nu a fost comunist, acesta fiind motivul pentru care a ales să participe la eveniment.