Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat duminică seară, referitor la faptul că PNL vrea candidat propriu la Primăria Capitalei, că liberalii ar trebui să își amintească că au pierdut alegerile la București, în vara anului 2016, pentru că nu a existat un candidat comun al Opoziției la PMB.

Dacian Ciolos la Digi24Foto: Captura Digi 24

„Eu sper să nu fie imposibil și toată lumea să fi învățat din alegerile din 2016. Atunci partidele de opoziție puteau să câștige dacă mergeau cu același candidat. Alianța USR-PLUS va merge cu un singur candidat și noi suntem deschiși pentru a avea un candidat unic cu PNL și cu PMP, dacă e posibil. Eu înțeleg că PNL vrea să aibă candidați peste tot, dar vrea să și câștige? Pentru că dacă vrea să câștige și președintele Klaus Iohannis și PNL trebuie să își amintească de situația alegerilor din 2016”, a afirmat Dacian Cioloș, duminică, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Liderul PLUS le-a propus liberalilor, cât și PMP, să decidă un candidat comun la Primăria Capitalei pe baza de primaries.

„Noi am propus colegilor de la USR și vrem să propunem și celor de la PNL să organizăm primaries. Din punctul meu de vedere, sondajele nu sunt suficiente. Aceste primaries ar fi de fapt un tur doi, organizat informal, dar care ar permite candidaților să își prezinte programul, să dezbată direct cu alegătorii și, dacă am merge cu un candidat în primul tur, atunci alegătorii ar fi informați, ar ști mult mai bine situația atunci când ar merge la vot”, a conchis Cioloș.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor membri eligibili pentru poziție.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei.

Și Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susține pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

În anul 2016, partidele de dreapta nu au avut un candidat unic la Primăria Municipiului București. PNL a schimbat atunci patru candidați în decursul unei singure luni, înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile locale.