Președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi seara, la Realitatea Plus, că dacă liberalii vor avea propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, atunci ne batem joc”, afirmând că este nevoie de un reprezentant puternic al partidelor de dreapta care să o învingă pe Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

”E nevoie de un candidat puternic să o învingă pe Gabriela Firea. Dacă PNL are propriul candidat, ne batem joc de Capitală”, a declarat, la Realitatea Plus, Dan Barna.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, luni, întrebat dacă liberalii ar putea susține un candidat din partea USR-PLUS pentru Primăria București, că liberalii își doresc un candidat propriu și că nu au existat încă discuții cu alte partide pe tema alegerilor pentru Primăria București.

"Nu am avut o discuție în acest sens. Așa cum s-a exprimat deja președintele organizației PNL București, doamna Violeta Alexandru, noi la nivelul orașului București ne dorim un candidat propriu al Partidului Național Liberal", a spus Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, chestionat despre o eventuală susținere a unui candidat din partea USR-PLUS pentru Primăria Capitalei.

Liderii Alianței USR-PLUS au afirmat că vor discuta cu reprezentanții PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta, a anunțat, luni, deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al Alianței.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei.

Și Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susține pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.