Invitat in cadrul emisiunii "Fara frotiere" (TVR1) premierul Calin Popescu Tariceanu s-a aratat nedumerit ca sunt institutii media care fac campanie pentru samsarii ce vand masini in talciocul Vitan si vor ca toata Romania sa se transforme intr-un astfel de talcioc. Premierul a vorbit despre trimiterea soldatilor romani in CIAD, Summit-ul NATO, taxa auto si despre reintoarcerea muncitorilor romani din strainatate. Atacurile la adresa presedintelui Traian Basescu nu au lipsit.

Despre trimiterea de trupe in CIAD

Premierul Tariceanuspune cas-a lucrat profesionist si legal in acest sens si -l acuza pe presedintele Basescu ca a facut tot posibilul sa dezinformeze asupra situatiei. Tariceanu spune ca Romania si-a luat aceasta obligatie in baza acordurilor semnate, ca MApN a propus, iar el a inaintat cererea CSAT urmand ca acesta sa o puna pe ordinea de zi si sa o ia in dezbatere.

Despre Summit-ul NATO si propunerea lui Melescanu pentru Justitie

Implicarea ministrului Apararii in orgaizarea Summit-ului NATO nu este una foarte importanta, afirma premierul Tariceanu care spune ca organizarea a inceput din 2007 si de ea se ocupa in primul rand un secretar de stat numit special pentru asta. "Nu mai adaug aici toate serviciile de protectie si paza, SRI si chiar MApN, dar nu e treaba ministrul Apararii asta", a completat seful Guvernului.

"L-am numit pe Melescanu la Justitie tocmai fiindca ii apreciez mult calitatile si fiindca avem o serie importanta de probleme de rezolvat in acest domeniu. Desemnarea lui Radu Stroe nu este o numire de circumstanta, ea a fost bine gandita si nu stiu daca putem gasi vreodata un ministru pe placul presedintelui... Mi-as dori sa nu fie probleme, dar cu presedintele nu poti sastii niciodata. E mai degraba un reflex al politicii de conflict pe care presedintele o promoveaza de 3 ani de zile, iar lumea a vazut asta si a inceput sa se sature", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Taxa auto va fi din nou modificata

Premierul spune ca taxa auto de prima inmatriculare nu a fost gandita sa aduca bani la buget ci ca o frana in calea aducerii in tara a masinilor de ocazie.

"In 2011 trebuie sa scoatem din circulatie masinile noneuro, si atunci cum pot eu sa privesc linistit cum noi importam aceste masini? Apoi noi desfasuram un program rabla de innoire a parcului auto, dam niste prime pentru asta, iar pe de alta parte se vrea sa importam rable", declara premierul.

Seful Guvernului s-a aratat nedumerit ca sunt institutii media care fac campanie pentru samsarii ce vand masini in talciocul Vitan si vor ca toata Romania sa se transforme intr-un astfel de talcioc unde sa se vanda de la televizoare si haine la masini second-hand.

Formula de calcul a taxei auto va fi din nou modificata in raport cu nivelul emisiilor poluante, a anuntat premierul fara sa ofere date clare.

"In Romania muncitorii castiga mai bine ca in Italia"

Ministerul Muncii a realizat un plan prin care se incearca readucerea in tara a muncitorilor romani din Spania si Italia. In acest sens, la Roma va avea loc o bursa a locurilor de munca pentru romanii care se afla acolo, ne informeaza premierul.

Acesta se bazeaza pe faptul ca muncitorii romani pot castiga mai mult in Romania decat in Italia si da ca exemplu domeniul constructiilor, desigur raportat si la costul mai redus al vietii in tara noastra, a completat Calin Popescu tariceanu care mai spune ca nu se gandeste deocamdata sa aducem forta de munca din strainatate ci sa folosim rezerva de oameni de someri din mediul rural.