Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la România TV, că din punctul său de vedere moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă și că, din evaluarea sa, PSD și UDMR nu mai au cu cine negocia, deși liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmase că mai are nevoie de un singur vot, potrivit Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

”După evaluarea mea, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă. Practic, doar PSD și UDMR sprijină moțiunea. Chiar dacă ar veni toți parlamentarii, nu au numărul necesar să treacă. Din evaluarea pe care o am, nu există prea multe voturi pe care pot să le adauge. Mai mult, e greu de presupus că vor fi prezenți toti parlamentarii PSD și UDMR. Ca atare, din punctul meu de vedere, moțiunea nu va trece”, a declarat la România TV Ludovic Orban.

De asemenea, el a reluat informația potrivit căreia nu va demisiona pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate, precizând că prioritar este să aplice programul de guvernare.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formațiunii care votează împotriva moțiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formațiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 323 de voturi.

”Matematic avem 323 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moțiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSDva fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că în prezent moțiunea de cenzură este susținută de trei formațiuni, respectiv PSD, UDMR și Forța Națională.

”Continuăm negocieri cu formațiuni politice, cât și cu parlamentari independenți”, a mai spus Ciolacu.