Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat, duminică, la România TV, că majorarea pensiilor în septembrie cu 40%, potrivit legii, nu este sustenabilă. El l-a criticat pe ministrul de Finanțe, afirmând că, ”în loc să se ocupe de minister, stă toată ziua la televizor”, potrivit Mediafax.

2009 TariceanuFoto: AGERPRES

”În momentul de față, majorarea de 40% nu e sustenabilă. Deficitul este foarte mare, iar ministrul de Finanțe se împrumută pe bandă rulantă. Ce trebuie guvernul să facă urgent e să ia măsurile de creștere a veniturilor bugetare, pentru ca această apăsare pe buget a majorării pensiilor să se diminueze, ca să poată face față prevederilor legii. Acest lucru e posibil, dacă ministrul de Finanțe nu ar sta toată ziua pe la televizor să dea interviuri și s-ar apuca să pună ordine în colectarea de TVA, a celorlalte venituri”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că sunt și alte măsuri de economii care s-ar putea face.

”Trebuie o viziune puțin diferită, care să fie a unui ministru de Finanțe preocupat să-și gestioneze cât mai bine ministerul”, a mai spus liderul ALDE.

La 1 septembrie intră în vigoare Legea pensiilor, care prevede o creștere cu 40% a pensiilor.