Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că a citit un studiu care arată că perioada de vârf în privința coronavirusului va fi înregistrat în preajma Paștelui. Situația este îngrijorătoare, recunoaște secretarul de stat din MAI. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Antena 3, că a citit că perioada de vârf a coronavirusului va fi în preajma Paștelui.

Raed ArafatFoto: Agerpres

„Este o părere pe care am citit-o recent că în perioada Paștelui va fi vârful, începe apoi să scadă și se întoarce în noiembrie. Este o părere științifică. Ce o validează? Când ajungem la Paști și după Paști să vedem dacă acest lucru este adevărat”, a spus Arafat. Întrebat dacă este îngrijorător acest lucru, dat fiind faptul că mulți români se întorc din străinătate în acea perioadă, Arafat a răspuns pozitiv.

„Da (ne îngrijorează că vor veni mai mulți acasă de Paști – n.r.) și pentru asta noi am lansat mesaje și apeluri către ei să nu vină dacă pot să anuleze și să nu expună familiile lor aici. Același mesaj l-am dat aici, să nu plece lumea în perioada sărbătorilor în zonele afectate. Când se întorc, cu siguranță, autoizolare sau carantină și nu știu dacă mai este corect, dacă au mers cu bună știință în zonele afectate statul să finanțeze carantina”, a mai spus Arafat, potrivit Mediafax.