Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, la Realitatea Plus, că este necesară prelungirea stării de urgență deoarece este România nu a ajuns încă în vârful pandemiei, care este preconizat a fi în perioada 20 aprilie – 5 mai.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

Ludovic Orban a spus, marți seara, la Realitatea Plus, că prelungirea stării de urgență este absolut necesară, chiar dacă sunt politicieni care spun că nu vor vota pentru acest lucru în Parlament, citează Mediafax.

"Suntem încă la faza răspândirii virusului în comunitate, pentru că deşi numărul de îmbolnăviri zilnice este în ultima perioadă la un nivel care în mod clar arată justeţea măsurilor pe care le-am luat, există în continuare riscul de răspândire. Doar prin intermediul menţinerii stării de urgenţă putem să aplicăm măsurile de reducere a riscului de transmitere a epidemiei, măsurile care ţin de statul acasă, de restrângerea deplasărilor în afara domiciliului, de asemenea, toate celelalte măsuri restrictive care împiedică să se realizeze, practic, aglomerări în care să fie crescut riscul de transmitere. Prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară şi din cauza prognozelor în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, sigur, ele sunt între varianta optimistă şi varianta mai puţin optimistă, că vârful epidemiei va fi între 20 aprilie şi 5 mai. Ca atare, până nu s-a ajuns la un vârf al epidemiei, la un vârf maxim de îmbolnăviri, este absolut necesară menţinerea acestor măsuri care nu alt scop decât să apere sănătatea cetăţenilor şi să-i ferească de riscul de a se îmbolnăvi", a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la Realitatea Plus, întrebat de ce este nevoie de prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună.”, a spus premierul Ludovic Orban, citează Agerpres.

Potrivit acestuia, prognozele în ceea ce privește evoluția pandemiei spun că vârful va fi în perioada 20 aprilie -5 mai.

„Este absolut necesară menținerea unor măsuri care nu au alt scop decât să apere sănătatea cetățenilor și să îi ferească de îmbolnăviri”, a mai sus premierul.

Acesta spune că sunt politicieni care încearcă să câștige capital electoral spunând că nu vor vota prelungirea stării de urgență, însă este convins că nu își vor permite să facă acest lucru atunci când vor veni în Parlament.