Adrian Nastase a declarat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV) ca isi mentine candidatura pentru Consiliul national al PSD deoarce vrea sa verifice astfel daca pesedistii mai au sau nu nevoie de experienta lui si daca el se mai regaseste in planurile de viitor ale partidului.

Nastase spune insa ca sunt colegi care-i atrag atentia ca s-ar putea "sa mai aiba o scama pe umar, un nou dosar" incercand prin acest tertip sa-l tina "pe banca de rezerve". Inlaturarea fostilor lideri ai partidului prin astfel de metode nu a adus un capital de imagine partidului ci din contra, crede Nastse.

Fostul lider social democrat spune ca pregatirea alegerilor s-ar putea sa fie defectuasa si atunci PSD ar mai putea sta patru ani in opozitie. El a lasat sa se inteleaga ca nu este exclusa chiar organizarea unui Congres Extraordinar al partidului inainte de alegerile parlamentare.

Nastase spune ca o parte a electoratului PSD a plecat catre PD si ca cele doua formatiuni politice se bat pe acelasi bazin de alegatori, in timp ce PSD si PNL au un electorat diferit. Tocmai de aceea, crede Nastase, o alinata a PSD-ului cu PD-L le-ar "devora" partidul.

In ceea ce priveste alegerile pentru primaria Capitalei, Nastase afirma ca nu se teme sa candideze daca va avea o campanie bine pregatita, dar spune ca nu-si doreste asta fiindca, desi locuieste in Bucuresti si-l cunoaste bine, nu "i-a cercetat toate strazile si toate problemele".

Adrian Nastase a evitat sa se pronunte asupra unei posibile candidaturi a lui Marian Vanghelie la primaria generala multumindu-se sa spuna ca trebuie desemnat drept candidat "un bun gospodar".