Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, că la ședința de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult, el a spus că nici ministrul Educației nu a fost prezent la această discuție. Klaus Iohannis a făcut mai devreme o declarație în acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu s-a discutat cât am fost acolo. Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă este de acord cu redeschiderea grădinițelor și creșelor private și a after-school-urilor, el a răspuns că recomandă acest lucru „cu precauție”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că vor urma după 15 iunie noi măsuri de relaxare, între care redeschiderea mall-urilor, fără restaurante și locuri de joacă, și a after-school-urilor, creșelor și grădinițelor private.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seară, la TVR1, că se pot deschide și anumite grădinițe de stat dacă autoritățile locale care le gestionează consideră că este necesar și lipsit de pericol.

”Având în vedere că pe 12 se termină școala, am gândit atunci că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor și a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale își asumă, o grădiniță publică poate rămâne deschisă ca să îi preia pe ceilalți copiii, dar și afther-school-urile”, a declarat ministrul.