Gabriela Firea, Olguța Vasilescu sau Sorin Grindeanu sunt numele date de Marcel Ciolacu, vineri, când a fost întrebat ce social-democrați ar vrea să facă parte din echipa de conducere cu care va candida la Congresul PSD.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat vineri seara, la Antena 3, dacă PSD va mai avea Congres înainte de alegeri, relatează Mediafax.

„Congresul va avea loc cât de curând. Să vedem cât de curând. Sunt alegerile locale, se vehiculează data de 27 septembrie. Eu și colegii mei am fi de acord cu ea, dar nu înțelegem cum vii cu prelungirea stării de alertă până pe 15 iulie. Alegerile, e adevărat, sunt în septembrie, dar până atunci se pornesc o groaza de lucruri: trebuie să depui semnături, să depui candidaturile, se validează candidaturile. Cum strângi semnături când ești în stare de alertă? Nu există nicio coerență”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă va candida la Congresul PSD, Ciolacu a răspuns afirmativ.

„Da, candidez pentru funcția de președinte la Congres. Candidez cu echipa. Cum se spune, candidez pe o moțiune, vin cu echipa și cu un proiect politic”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Acesta a fost pus să numească o parte din echipa pe care și-o dorește în conducerea PSD.

„Vor fi colegi pe fiecare regiune de dezvoltare. Împreună cu domnul Paul Stănescu am hotărât ca fiecare regiune să desemneze o persoană care să o reprezinte, un anumit domeniu sau zona de dezvoltare, astfel încât am închis și această discuție, că se vorbea de echipa lui Ciolacu. Este echipa PSD. În acest moment îmi doresc în echipă atât pe doamna Gabriela Firea, cât și pe Sorin Grindeanu, cât și pe doamna Olguța Vasilescu. Sunt unele dintre persoanele pe care mi le-aș dori în această echipă. Sper să își dorească și ele. Doamna Firea a declarat că dorește, doamna Olguța Vasilescu de asemenea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „S-ar putea să fie un act patriotic depunerea unei moţiuni de cenzură”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a mai declarat vineri seară la Antena 3 că depunerea unei moţiuni de cenzură ar putea fi catalogată „un act patriotic”, dar că nu va promova un astfel de demers fără să fie sigur că va obţine voturile necesare pentru ca moţiunea să treacă.

„S-ar putea să fie un act patriotic depunerea unei moţiuni de cenzură. Cu certitudine eu nu voi promova o moţiune de cenzură dacă ea nu trece”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD nu a exclus posibilitatea ca o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă înainte de alegerile locale, odată cunoscută data acestui scrutin.