Decizia privind redeschiderea bisericilor trebuie luată cu precauție maximă și în momentul în care avansul epidemiei este la minim, a afirmat duminică seara premierul Ludovic Orban, invitat la B1 TV.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Am discutat cu Patriarhul și cu alți lideri religioși. Vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar decizia trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e la minim. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. Aici e și o chestie de autoreglementare a Bisericii”, a spus primul ministru, citat de site-ul televiziunii de știri.

Ludovic Orban a notat că preoții nu pot oficia slujba cu masca pe figură iar personalul din cor nu poate cânta cu masca pe figură. În aceste condiții, „dacă unul e bolnav, poate răspândi virusul”, a adăugat el, potrivit sursei citate.

„Eu am încredere în biserici și culte că au putere de organizare, dar există acest risc”, a mai spus Orban.

Premierul a profitat de ocazie pentru a ironiza PSD, care s-a pronunțat pentru redeschiderea bisericilor: „PSD-iștii au devenit foarte credincioși, vor asculta de cele 10 Porunci, să nu furi să nu minți. Să fim serioși, o fac din demagogie politică, pentru a câștiga capital electoral”.