Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat miercuri seară, la Realitatea Plus, că după alegeri va fi pregătită o propunere de modificare a prevederilor constituţionale privind Curtea Constituţională a României (CCR), motivând că mai multe decizii din ultima vreme ale CCR au creat impresia că instituţia este o „filială” a PSD.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Am anunţat că după alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Din păcate, sunt necesare schimbări de la nivel constituţional şi vom pregăti o modificare astfel încât să punem CCR în cadrul constituţional şi să determinăm un comportament corect al CCR, pentru că, din păcate, au existat multe decizii în ultima vreme care au creat impresia despre CCR că este o filială a PSD. Lucrul acesta nu poate fi acceptat”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

El a vorbit şi despre propunerile PSD vehiculate pentru unele instituţii, respectiv Nicolae Bădălău la Curtea de Conturi şi Toni Greblă la Consiliul Legislativ.

„Normal că nu au ce să caute în astfel de instituţii. (...) PSD va fi judecat şi pentru oamenii pe care îi propulsează în funcţii publice”, a afirmat premierul.

Orban a menţionat că propunerile PNL pentru mai multe instituţii nu au fost votate încă în forurile statutare ale partidului.

Citește și: Orban vrea o schimbare a modului în care sunt aleși judecătorii CCR și o limitare a atribuţiilor