Persoanele infectate cu coronavirus, dar care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice, vor sta internate în spital doar zece zile, fiind trimise apoi în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului, a anunțat luni seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a precizat că va semna marți un ordin de ministru în acest sens.

Nelu TataruFoto: Agerpres

Ministrul Nelu Tătaru a declarat luni seară, la postul Realitatea Plus, că în cursul zilei de marți va semna un ordin prin care persoanele cu Covid-19 care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice vor fi internate în spital timp de 10 zile. Dacă rămân asimptomatice sau cu simptome ușoare și după 7 zile, în a 10-a zi sunt externate și izolate la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, a explicat ministrul.

„La propunerea grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătății, grupului științific care se ocupă de evaluări, mâine (marți-n.r.) vom semna un ordin de ministru prin care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic ușor va beneficia de o internare de 10 zile, în a 7-a zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la 10 zile să meargă acasă, dacă este pozitiv, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la cei asimptomatici nu am avut simptome, la 10 zile va pleca acasă, cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus, potrivit realitatea.net.