Florin Cîţu: Dacă vom creşte investiţiile în acest an, vom putea plăti pensii şi salarii mărite şi în anii viitori
„Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga - populism din acesta mizerabil - dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitori. Eu am depus un jurământ ca ministru al Finanţelor Publice - rolul meu ca ministru al Finanţelor Publice este acela de a administra precaut, responsabil, finanţele publice ale României. Voi face propuneri, bineînţeles, pe aceste scenarii pe care le prezint (privind procentul cu care să crească pensiile la 1 septembrie, n.r.), decizia este una politică. Dar rolul meu este acela de a avertiza, de a prezenta aceste scenarii cu riscurile aferente, pentru că eu altfel nu mi-aş îndeplini jurământul faţă de români”, a afirmat Cîţu, conform Agerpres.
Tot pe subiectul creşterilor pensiilor de la 1 septembrie, ministrul Finanţelor a argumentat că românii trebuie să fie sinceri cu ei înşişi şi să înţeleagă că actuala criză economică este cea mai gravă din ultimii 100 de ani.
„Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investiţiile. Deşi anul acesta, în primele 5 luni ale anului, au fost cheltuite 13,1 miliarde de lei pentru investiţii, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă alocată investiţiilor în ultimii 10 ani de zile. Deci în plină criză am reuşit să alocăm aceste sume investiţiilor, şi aici a fost cheia succesului, dacă vreţi, faptul că am reuşit să avem totuşi o economie funcţională în această criză (se datorează, n.r.) faptului că am alocat mai mulţi bani investiţiilor”, a menţionat Florin Cîţu.
Conform legislaţiei în vigoare, Guvernul trebuie să majoreze cu 40% pensiile din 1 septembrie 2020.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
Pana nu taiati aceste doua probleme majore, sa le aduceti cumva la niveluri decente, nu are cum sa accepte lumea ca "nu se poate", ca e "criza", si alte bla-bla-uri.
Basescu, cand cu criza a fost mult mai credibil- a taiat otova toate salariile bugetarilor cui 25 % si a vrut la fel si cu pensiile, noroc ca l-a oprit CCR. Nu a fost bine, desigur, au suferit mult, ca erau salariile mult mai mici atunci, dar macar a fost corect cu toti.
Pe cand acum, vedem ca in criza COVID19 boierimea bugetara si specialii nimic, Au suferit si trag ponoasele tot pensionarii contributivi si privatii....adica fix "talpa".
Ăștia-s mai ticăloși și decât pesedeul!!!!
si aia care mor anul asta, anul viitor, si care asteptau o pensie cu care sa mai amane moartea, adica, s'o cheltuie pe doftorii eroi si doftoriile lor scumpe....
vai de ei !
maririle vor fi prinse in planu' cincinal...cu speranta ca in anii astia, covidu isi va face treaba....
La anul va spune ca anul urmator.
Guvernul nu a facut nimic, dar spune ca nu sunt bani.
Bineinteles ca daca nu faci nimic, nu sunt bani.
– Au desfiintat sau au impozitat pensiile speciale si nesimtite ?
– Au redus salariile nesimtite si nemeritate ale parlamentarilor, primarilor, consilierilor, ale celor de la ASF, ANRE. ANCOM etc ?
– Au desfiintat indemnizatiile falsilor revolutionari ?
– Au desfiintat indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii (de fapt, niste obscure ONG-uri sau SRL-uri) ?
– Au desfiintat subventinarea de la buget a partidelor ?
– Au desfiintat finantarea asa-zisei case regale ?
– Au desfiintat Institutul Tapului Levantin ?
– Au redus masiv sumele din PNDL, din care primarii risipeau banii pe lucruri inutile, din care luau comisioane ?
– Au confiscat averile marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara (conform legii confiscarii extinse) ?
Dupa ce vor lua toate aceste masuri, plus altele, vor putea spune ca tot nu ajung banii pentru majorarea pensiilor cu 40%.
Decizia a fost luata si pensiile trebuie sa fie majorate cu 40%.
Decizia politica pe care trebuie sa o ia guvernul este de unde sa taie, sau cum sa impoziteze, daca nu poate majora, asa cum a fost deja stabilit si votat.
Sa majoreze de trei ori, de patru ori sau de cinci ori salariile parlamentarilor, ale primarilor si ale consilierilor au putut.
Pentru ei s-a putut imediat, fara nicio discutie, fara nicio amanare, fara nicio tergiversare.
Pentru majorarea substantiala si aberanta a finantarii partidelor au gasit imediat bani.
Cand au pus mana pe guvernare au promis ca vor majora pensiile cu 40%.
Ministrul finantelor a spus ca a prevazut bani in bugetul aprobat, pentru majorarea pensiilor cu 40%.
Au mintit, au deturnat banii sau i-au furat ?