Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că Poliţia Transporturi s-a autosesizat şi l-a invitat, marţi, la sediul instituţiei pe controlorul dintr-un tren CFR care îi îndemna pe călători să nu respecte obligaţia privind purtarea măştii de protecţie, citează News.ro.

Lucian BodeFoto: Agerpres

”Este vorba despre un şef de tren pe ruta Bucureşti-Constanţa, este regretabil că un astfel de individ poate să transmită în spaţiul public un astfel de mesaj. Prin publicarea acelor imagini el, practic, şi-a bătut joc de munca a zeci de CFR-işti care în această perioadă dificilă au respectat regulile. Este de netolerat o asfel de atitudine. Mâine, de urgenţă, s-a convocat comisia de disciplină unde va fi invitat acest cetăţean şi am convingerea că în baza regulamentelor după care funcţionează o instituţie precum CFR Călători va lua cele mai dure măsuri pentru că un astfel de individ nu are ce căuta într-un loc de muncă în care să relaţioneze cu alţi oameni”, a declarat Lucian Bode, luni seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Controlorul de bilete și unii dintre călătorii dintr-un tren CFR au fost filmați luni dimineață fără mască, deși purtarea acesteia este obligatorie. Mai mult, controlorul a fost surprins în timp ce le spune călătorilor că nu este nicio pandemie și că purtăm măștile „de proști”.