Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus, marți, referitor la cazul fetei care a mers la mare, deși avea simptome de COVID-19, iar apoi a fost preluată cu ambulanța de tatăl ei - angajat al Serviciului de Ambulanță Vaslui -, că „nu s-a procedat nici normal, nici legal”, relatează Mediafax.

TataruFoto: INQUAM Photos/Octav Ganea

„Plecând de la acei de tineri, care au sărbătorit un majorat și apoi au plecat la mare, deși unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor și am putut vedea că am avut 10 copii infectați, internarea lor în spital și pentru ceilalți izolarea la domiciliu. A început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era și fiul managerului de la Spitalul Județean care este într-o stare medie severă și a fost transferat la București. Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

Conform ministrului, explicațiile date de cei implicați în acest caz „au fost evazive”,

„De aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal și nici intr-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical", a completat Nelu Tătaru.

O fată din Vaslui, fiica a doi angajați ai Serviciului de Ambulanța din județ, a plecat, sâmbătă, la Costinești, deși avea simptome specifice de COVID-19 și se testase pentru această boală. Tânăra nu a mai așteptat rezultatul testului și a mers la mare, cu trenul, alături de alți 29 de prieteni, pentru petrecerea sa de majorat.

Odată ajunsă la mare, fata a aflat că are COVID-19, iar mai mulți prieteni au început să aibă și ei simptome. Între ei se află și fiul managerului de la Spitalul Județean Vaslui, care a transmis, mai departe boala mamei sale, aflată, în prezent, în stare gravă, la Institutul „Matei Balș” din București.

În momentul în care a aflat că are coronavirus, tatăl fetei a plecat cu ambulanța de serviciu din Vaslui la Costinești și a adus-o pe fată la spitalul din județ.