Sectorul HoReCa este un sector foarte important pentru România, a afirmat marţi, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, precizând că din punct de vedere economic ar deschide restaurantele "mâine", însă este vorba şi despre sănătate, motiv pentru care decizia trebuie luată împreună cu cineva din acest sector, potrivit Agerpres.

Florin CituFoto: Hotnews

"Este un sector afectat. Şi dacă mă întrebaţi pe mine - şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic - mâine aş da drumul restaurantelor. Eu susţin şi am susţinut toată economia, din punct de vedere economic, să nu o închidem. Dar nu este doar economic aici, este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună cu cineva din sănătate. Mâine (miercuri, n.r) este o întâlnire cu industria şi sper să găsească o soluţie pentru că este foarte important. Vă spun, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos, puternic şi pe picioarele lui", a declarat, marţi seara, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a subliniat că deja au fost luate măsuri pentru a sprijini acest sector şi susţine întru totul deschiderea.