Managerul Spitalului “V. Babeș” din Timișoara: Ne e teamă că odată cu măsurile de relaxare o să avem 2.000 de cazuri pe zi
”Acel indice, cu cât este mai supraunitar, cu atât înseamnă o transmisie intracomunitară crescută. Important este ca indicele acela să fie subunitar, adică sub cifra 1, să fie 0,9 sau 0,8, care să ne arate o scădere a transmisiei intracomunitare. La aproape 85.000 de cazuri confirmate, avem încă cazuri active aproape 44.000, avem 3.500 de decese și numărul lor este tot acolo, într-o fază de platou, în jur de 50 de decese aproape în fiecare zi. Nouă ne este teamă că, odată cu aceste măsuri de relaxare, peste 2-3 săptămâni, o lună, din nou o să avem o creștere undeva la 2.000, sau peste 2.000 de cazuri noi pe zi.”, a declarat Cristian Oancea la Digi 24.
Și secretarul de stat Raed Arafat a spus, vineri seară, la Digi24, că lunile septembrie și octombrie vor fi „dificile” din punctul de vedere al riscului de infectare cu coronavirus.
„Să nu uităm, sunt mai multe aspecte: deschiderea școlilor, mai este revenirea din concediu la locurile de muncă, aglomerarea orașelor, aglomerarea transportului public în comun. Astea sunt caracteristici pe care le vom vedea în luna septembrie. Mai este și activitatea electorală care se desfășoară, mai vine gripa sezonieră - în septembrie-octombrie vor începe să apară cazuri.. Sunt factori cumulativi care pot să ducă la o creștere mai departe, dacă, mai ales dacă, nu respectăm regulile de distanțare, portul măștii și toate astea”, a subliniat Raed Arafat.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
in natura exista o autoreglare a conturilor.
deci, o putem lua pe scurtatura, sa renuntam la orice teama si sa traim viata normala. vor pieri cativa, probabil cei mai firavi, mai in varsta, dar in scurt timp vom reveni la viata fara teama.
vor mai fi bolejnite, pe masura ce populatia gloabei va creste. si dece nu, se va trai mai mult si mai prost in asa zisa lume civilizate, si mai putin si infometati, in asa zisa lume a treia.
ca se moare pe captete in africa, asia, nu ne prea pasa.
in urma cu o generatie , doua, se traia mai putin, erau razboaie, bolejnite, mai putine hapuri medicale...
dar, lumea traia mult mai bine, era viata culturala, scoala era mai serioasa, se invata mai profund, nu superficial ca azi, se manca mai bine, mai natural, mancare mai proaspata, se imbracau oamenii cu bumbac si lana nu cu plasticaria de azi in care nici pielea nu'ti mai respira, doar transpira....si ce e mai important, oamenii se iubeau si se respecatu mai mult in comunitatile in care traiau.
oamenii erau vietuiau mult mai aproape si in armonie cu natura.
imunizarea naturala, de turma cum le place doctorilor sa'i zica, asta e raspunsul corect.
doftoroii s'au aia pe ei de frica ca se aglomereaza spitalele. pai, daca le umplu cu cei ce n'au nevoie de spitalizare, in schimb, bolnavii adevarati cu alte boli, unele terminale, nu gasesc alinare in spitale.. mor acasa. dar, mai bine, ca au parte, macar, de o ingropaciune crestineasca.