„Recunosc că și eu din postura de cadru didactic mă gândesc cum să îmi structurez predarea și verificările în cele 50 de minute, să parcurg întreaga programă”, a adăugat ministrul.
Un elev poate învăţa în sistemul exclusiv online dacă există motive medicale şi pe baza unei adeverinţe eliberate de un medic
"Este prevăzut acest lucru (învăţarea exclusiv online - n.r.) în ordinul comun, părintele poate să ia această decizie, să înveţe copilul, să-şi continue educaţia în sistem online, să înveţe de acasă, în anumite situaţii. Şi anume: pe de o parte, dacă prezintă copilul vreo boală, care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la şcoală şi ar putea să ia virusul respectiv, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care puteau să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De aceea, am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie, o adeverinţă pe care să o dea şcolii, pentru a putea copilul, în felul acesta, să-şi continue învăţarea de acasă", a declarat Anisie.
Laptopul sau camera prin care se va face transmisia rămâne în clasă
Monica Anisie a spus că a fost adoptată și o metodologie de predare online și a explicat că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo și că profesorii trebuie ajutați în această perioadă de restul angajaților școlii.
„Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Anisie, la Digi24.
- Adeverința pentru școala online pentru elevii care invocă motive medicale trebuie eliberată de medic
- Laptopul sau camera prin care se va face transmisia rămâne în clasă
- Elevii și studenții vor beneficia de transport public gratuit
- Reducerea programei școlare: nu se face. Ministrul Educației a spus că a redus numărul documentelor pe care profesorii trebuie să le întocmească, dar că nu a reușit să reducă programa școlară, din cauza unei legi adoptate de Parlament.
- Vor avea elevii manuale pe bancă? Manualul de Limba română este încă în contestație
- Vom veni cu noi modele pentru Evaluarea Națională. Testele vor fi susținute pe computer
- Profesorii vor fi ajutaţi, după începerea anului şcolar, pentru a putea derula lecţiile de la clasă şi în sistem online de către bibliotecarii, informaticienii sau laboranţii care există în şcoli.
- Înregistrarea cursurilor este legală. Profesorii nu trebuie să se sperie de înregistrarea lor
- Orele de Educație fizică sau de Muzică se mai pot ține în școli. Cele de muzică se vor putea ține însă fără cântat
- Sancțiunile care se vor aplica elevilor care nu respectă normele anti-Covid sunt aceleași din regulamentul școlii și nu se aplică sancțiuni diferite.
- Vor fi 82 de mii de tablete care vor pleca către unitățile de învățământ
- Despre after-school: Se pot desfășura aceste activități. Ministerul Sănătății va revizui acest ordin pănă luni
- Festivitățile de deschidere ale noul an școlar: recomand evitarea lor, dar se pot ține în spații deschise
p.s. cine are de invatazat pt medicina, informatica ,ac si altefacultati care ofera o paine ,sa faca bine sa profite .. stai acasa si inveti la ce se merita . bafta tuturor si in mod special autodidactilor !
Ce a vrut sa zica "testele se vor sustine online" legat de EN? Sper ca nu se da online.
In fine, sa le fie rusine ca desi exista lege de micsorare a numarului de ore nu o aplica si tin copiii la scoala 7 ore in conditiile pe care le stim toti.
Si uite asa ajungem la aberatii, gen "ora de muzica, fara cantat".Pe cand va fi ora de mate,... fara cifre?!
Romania singura tara din UE ,fara posibilitatea legala de scoala online sau Home Scholing.
Spaga profesorilor sa traiasca, deoarece elevul, NU CONTEAZA !
Aloooo , dupa alegeri trebuie facut curatenie in corpul "didactic".