Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a anunţat, marţi seară, o întâlnire între Eugen Tomac şi Ludovic Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă, precizând că le-a transmis liderilor partidului că „prima opţiune sunt liberalii”, relatează News.ro. „Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, ne vedem fiecare de drumul lui”, a afirmat Băsescu, precizând că liderul PNL trebuie să plece de la premisa că „pe vorbe nu-l mai crede nimeni”, după situaţia din Bucureşţi.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Traian Băsescu a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, cum vede rezultatul alegerilor de duminică şi a afirmat: „Am reuşit să ţinem partidul în Bucureşti şi aveam un consilier, poate 2 la redistribuire, mai mult decât până acum. O să avem 5- 6 consilieri”.

PMP, care are 50 de primari şi consilieri în 21 de consilii judeţene, intenţionează o discuţie cu PNL, în vederea unei alianţe.

„Pentru noi obiectivul major nu este negocierea, în mod categoric îi vom întreba pe liberali - din ce ştiu Eugen Tomac a stabilit deja o întâlnire pentru mâine - cum văd ei politica de alianţe. Dacă va fi o variantă acceptabilă, bine, dacă nu, PMP îşi va valorifica procentele pe care le-a obţinut, în orice condiţii. Este un partid mic care trebuie să-şi consolideze prezenţa în administraţie. I-am rugat să ţină cont de faptul că prima opţiune sunt liberalii şi să aştepte până când va fi o discuţie între Tomac şi Ludovic Orban. Care va fi rezultatul discuţiei vom vedea. Orban trebuie să plece de la pemisa că pe vorbe nu-l mai crede nimeni”, a declarat Băsescu, referindu-se la situaţia din Bucureşti.

Acesta a precizat că întâlnirea dintre cei doi va avea loc miercuri.

„Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, bună ziua şi ne vedem fiecare de drumul lui" , a mai declarat Băsescu.

Potrivit ultimelor date, Traian Băsescu a obţinut peste 10% la alegerile de duminică.

Anterior, în cursul zilei de marți, Traian Băsescu declara, întrebat dacă PMP ia în calcul alianţe la alegerile parlamentare din 6 decembrie, că „nu o să meargă cu căciula în mână la nimeni, nici la PNL, nici la USR”.