Dominic Samuel Fritz, noul primar al Timișoarei, spune la Digi 24 că cel mai mult l-a enervat în România expresia ”ce să-i faci?!, n-ai ce să-i faci” și tocmai de aceea a avut slogan de campanie cu ”Ai ce să faci!”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe Fritz îl mai supără și acei oameni care cred că a făcut un pas înapoi renunțând la o carieră în administrația Germană pentru primăria Timișoarei.

Crede că acest complex de inferioritate trebuie să dispară, deoarece Timișoara nu este inferioară Berlinului și este o onoare pentru mine să fiu edil aici, spune el

Întrebatde moderator dacă este spion german, Fritz a glumit și a zis că nu are calitățile necesare penru această profesie și nu înțelege de unde vin astfel de zvonuri.

Dominic Samuel Fritz, născut în Lörrach, în sud-vestul Germaniei, din părinți și bunici germani, va fi primar în sud-vestul României, în următorii patru ani. Absolvent al liceului iezuit St. Blasien și venit ca Voluntar European Iezuit (JEV) în România, în 2003, Fritz zice că inima lui bate pentru Timișoara.

Candidatura la alegerile locale a unui cetățean străin, dintr-un stat-membru al Uniunii Europene, a fost făcută posibilă printr-o directivă din 2015, a UE.