Nicuşor Dan, despre companiile municipale: Am informaţii că s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară
Nicuşor Dan a vorbit, marţi seară, la Digi 24, despre companiile municipale înfiinţate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în mandatul Gabrielei Firea.
„Am informaţii că în companiile municipale s-au semnat contractele colective de muncă pentru ca să fie mai greu ca oamenii ăia să fie daţi afară. Am informaţii că s-au făcut angajări pe posturi pentru că oamenii erau unii dintre apropiaţi care nu aveau definitivat contractul de muncă, în fine, s-au făcut lucruri. O să le vedem, când o să fim acolo”, a declarat Nicuşor Dan.
Întrebat dacă nu se mai pot face reduceri de personal sau restructurări, Dan a afirmat: „Dacă există un contract colectiv de muncă şi acel contract colectiv de muncă obligă compania la plata unor salarii compensatorii pentru lichidare, atunci... şi dacă acel contract e legal... sunt multe de dacă pe care o să le vedem în momentul în care o să fim acolo. Dar dacă toţi aceşti de dacă se aliniază, e posibil că trebuie să îi plăteşti pe oameni când desfiinţezi compania. (...) În ceea ce priveşte companiile care sunt în subordinea municipalităţii, este un atribut al Consiliului General, care le-a înfiinţat, să le desfiinţeze sau să le restructureze. Există voinţa politică pentru ca aceste companii să fie desfiinţate, voinţă politică care a fost exprimată de noua majoritate PNL - USR PLUS în campania electorală şi care se păstrează”, a mai afirmat primarul general ales al Capitalei.
În 17 august, din calitatea de candidat la alegerile locale, Nicuşor Dan anunţa că, dacă ajunge primar, va desfiinţa cele mai multe dintre companiile municipale înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea.
Excepţie vor face societăţile care gestionează termoficarea şi iluminatul public. El a dat exemplul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), a cărei activitate este dublată de trei companii municipale - una pentru arbori, una pentru parcuri şi una pentru agrement.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Asa ca proasta e cea care te-a fct .....
Fondurile publice sunt destinate altor scopuri, scopuri publice!
Iar în privința companiilor municipale, există deja o hotărâre judecătorească definitivă care spune că sunt ilegal înființate.
Companiile municipale nu sunt o ideea neaparat rea, ca de aceea vrea si nicushor sa pastreze din ele, chiar daca au fost folosite pentru lipsa transparenta si sinecuri de catre firea.