Închiderea piețelor este o decizie într-o bună măsură justificată, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, invitat la Aleph News, în emisiunea „Marius Tucă Show”, potrivit Mediafax.

Nicusor DanFoto: Agerpres/EPA

„Este o decizie care e într-o bună măsură justificată, pentru că e greu să gestionezi, să ajungi să impui niște măsuri punctuale, cu circuite și să le și urmărești. E o decizie dificilă. Ea este compensată de voința pe care o avem de a duce toată activitatea din interior în exterior”, spune Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei afirmă că s-a întâlnit cu șeful DSV pentru a găsi o soluție pentru producătorii agricoli: „Dacă nu weekendul asta, atunci weekendul următor vom avea același număr de tarabe afară”.

„Există piețe, cele închise, care, din structura constructivă, se pot deschide, astfel încât să nu muți tarabe, și piețe care nu se pot deschide, iar atunci trebuie să muți tarabe. Eu sunt primarul general al Capitalei și trebuie să respect legea autorității superioare și să fac tot ce ține de mine, astfel încât comercianții, în special agricultorii din jurul Bucureștiului, să-și poată vinde marfa, iar bucureștenii să aibă acces la aceasta”, precizează Dan.

El precizează că, chiar dacă nu ar fi fost votat amendamentul lui Marcel Ciolacu referitor la continuarea activității piețelor în stare de alertă, piețele tot s-ar fi mutat în exterior.

„Există în București piețe volante. Într-una din ele merg, iar oamenii aceia reușesc să vândă, inclusiv în perioadele de iarnă”, conchide Nicușor Dan.