​Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că în această iarnă sistemul de termoficare le va face multe probleme bucureștenilor. El spune că urmează trei luni cum au fost ultimele două săptămâni. Declarațiile au fost făcute marți seara, într-o emisiune la Digi24, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul Capitalei Nicușor Dan avertizează că în următoarele luni vor fi probleme din cauza sistemului de termoficare.

„Umează trei luni pentru bucureșteni cam cum au fost ultimele două săptămâni. Din păcate. În ultima săptămână am avut o avarie majoră Elcen, sectoarele 2 și 3 au suferit de sâmbătă dimineața până în seara aceasta. Sper ca în seara asta să fie în parametri optimi. Fiind așa multe găuri pe rețea, Elcen ca să compenseze trebuie să lucreze cu un motor turat la maximum”, a declarat Dan, la Digi24.

În ceea ce privește avaria care a afectat două spitale din București, Nicușor Dan spune că managerii unităților medicale au fost anunțați din timp.

„Aici a fost o lucrare obligatorie, care s-ar fi putut face în vară dar nu s-a făcut. Dacă nu era remediată în acea zi putea să se extindă. Managerii spitelor au fost preveniți. La Colentina managerul și-a luat măsuri, a adus instalații electrice. La Victor Babeș s-a constatat seara că e frig. Acea avarie s-a remediat în noaptea în care s-a anunțat că se va remedia”, a precizat Nicușor Dan.

Citește și: Nicușor Dan despre problemele la căldură din ultimele zile: Nu va fi așa toată iarna / O să avem avarii, dar nu ca în ultimele 3 zile