Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, care face parte din echipa de negociere a USR PLUS pentru formarea noului Guvern, afirmă că, într-un „parteneriat adevărat”, premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid, relatează News.ro. Fritz a mai spus că este nevoie de un guvern care să-şi asume nişte reforme profunde, lucru care nu este negociabil.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vrem un guvern - şi asta nu este negociabil - care să-şi asume, cu adevărat, nişte reforme profunde în toate domeniile statului. Nu putem să continuăm aşa. (...) Asta trebuie să se reflecte în programul de guvernare al noului guvern”, a declarat vineri seară, la Digi 24, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care va face parte, sâmbătă, din echipa USR PLUS care va negocia formarea noului guvern.

Fritz a afirmat că, dacă se doreşte un parteneriat real, prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu pot fi de la acelaşi partid.

„Dacă aţi vorbit de prim-ministru, totuşi, trebuie să spun că sunt două funcţii foarte importante la vârful statului, în Parlament şi în Guvern, prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor şi, într-un parteneriat adevărat, bineînţeles că un partid nu poate să aibă amândouă funcţiile”, a mai afirmat Fritz.

Negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru formarea noii majorităţi şi a Guvernului vor începe sâmbătă.

PNL îl propune pentru funcţia de prim-ministru pe Florin Cîţu şi ar dori și funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru liderul PNL, Ludovic Orban.