Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, la Antena 3, că social-democraţii vor depune în Parlament, în actuala sesiune parlamentară, o moţiune de cenzură şi vor încerca să „creioneze” o majoritate pentru a răsturna actualul Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Avem această obligaţie din votul românilor. Votul românilor a fost foarte clar că PSD trebuie să desemneze prim ministrul, am câştigat alegerile la o diferenţă de 5 procente. Până se va creiona o altă majoritate în Parlament o să funcţioneze actualul Guvern. Începem cu prima moţiune simplă, de bun-simţ şi necesară, împotriva ministrului Sănătăţii, şi în această sesiune vom veni şi cu moţiunea de cenzură şi vom încerca să creionăm o majoritate să răsturnăm acest Guvern”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că cei care sunt acum la Palatul Victoria „nu se pricep să guverneze”.

„Nu au specialişti, nu ştiu să gestioneze pandemia, nu au avut capacitatea de a crea un parteneriat între ei şi populaţie. Pentru ca populaţia să aibă încredere, acest parteneriat îl câştigi prin specialişti. Noi, când am văzut că este pandemie, primii oameni pe care i-am abordat de a veni în Parlamentul României au fost domnii Streinu Cercel şi Rafila, cei mai buni specialişti în domeniu”, a afirmat Ciolacu.