Cel puțin zece persoane au filat magistrați și ziariști / În peisaj apare și un fost ofițer SRI / Procurorul Fleckhammer a clasat dosarul/ Părțile vătămate se plâng de ancheta superficială. Mobilizare fără precedent în operațiunea de filaj executată acum un an, în februarie 2020, când jurnaliști și magistrați au fost urmăriți pas cu pas în timp ce participau la un eveniment privat într-un restaurant din Centrul Capitalei. Din ordonanța de clasare a dosarului, consultată de G4Media.ro, rezultă că nu mai puțin de zece persoane, pretinși jurnaliști, au fotografiat și înregistrat audio video patru persoane care nu ocupă poziții atât de importante, încât să justifice o asemenea alocare de resurse, pe care nicio redacție mare nu și-o permite. Dosarul a fost clasat de procurorul Robert Fleckhammer, în prezent șef al unei secții din DIICOT, dezvăluie G4Media.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Piere poporul? Despre biopolitica natalității. Anul 2020 este al 31-lea an în care se înregistrează un declin demografic, adică al 31-lea an în care numărul morților a fost mai mare decât numărul noilor născuți. Cifrele dramatice au legătură cu sărăcia de la periferie, cu spitale fără posibilități, dar și cu voința de a trăi mai bine a celor peste 2 milioane de români plecați din țară, care se adaugă și ei la scăderea demografică a României. Atâta vreme cât nivelul de trai din țară va fi net sub cel din Vest, oamenii vor continua să plece, iar cei care vor rămâne nu e sigur că vor dori să contribuie la creșterea natalității. Instabilitatea, complicațiile familiale, detaliile modernității, grijile cele mai banale, absența creșelor și grădinițelor publice, permanentele crize politice, sociale, economice sunt motive care-i determină pe mulți să aibă câte un copil sau să renunțe la acest vis, scrie Deutsche Welle.

Medic de familie, în faţa elevilor de liceu despre pandemia de COVID-19: ”Trăim într-o minciună indusă prin televizor”. Dan Gavrilescu, medic de familie din Câmpina, a făcut afirmaţii nesusţinute ştiinţific în faţa unor elevi din clasa a XII-a. Invitat să ţină un curs special în timpul programului ”Şcoala Altfel”, medicul le-a spus elevilor prezenţi online că virusul SARS-CoV-2 este fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică. O afacere mare cu vaccinurile, în care s-a investit foarte mult şi banii trebuie recuperaţi. Deci practic trăim într-o minicună indusă prin televizor”, au fost afirmaţiile medicului, potrivit Adevărul.

Cumpănașu de la CSM: Oengistul Alistar, susținut de PSD, strânge 11.000 de euro/lună. Oengistul Victor Alistar, plasat de regimul Dragnea în CSM deși avea probleme de integritate, a ajuns să câștige, în 2019, 100.000 de euro/ an doar de la acest consiliu. Mandatul său în CSM este de șase ani. În 2018, Florin Iordache și PSD au modificat legea astfel încât reprezentanții “societății civile“ în CSM să aibă aceleași drepturi ca și magistrații. În consecință, veniturile lui Alistar obținute de la CSM au crecut exploziv, de la 168.000 de lei în 2018 la 482.000 de lei, în 2019. Pe lângă acești bani, Alistar a mai fost plătit, în 2019, de SNSPA - 75.000 de lei, ONG-ul Transparency International - 48.902 lei, dezvăluie Newsweek.

Cât costă viața unui urs. România își ucide animalele sălbatice prin derogări. Un vânător care vrea să aibă ca trofeu un urs brun din pădurile românești trebuie să plătească între 5.000 și 20.000 euro. Doar participarea la o partidă de vânătoare de urși costă peste 1.000 de euro. Deși vânătoarea urșilor este interzisă în România iar această specie este considerată monument al naturii, prin diverse inițiative legislative de derogare animalele ajung să fie împușcate în special în scop recreativ. Motivul? Numărul urșilor este prea mare. Tanczos Barna, noul ministru de specialitate, a promovat în ultimii ani cu tărie vânătoarea în masă a acestor animale sălbatice, potrivit Europa Liberă.

Salvatorul fetei care s-a aruncat în faţa metroului la Dristor este băiatul lui Dănuț Lupu. O femeie și un bărbat au intervenit în ajutorul tinerei, în vârstă de 15 ani. Cel care a reușit să o salveze a fost chiar fiul fostului fotbalist Dănuț Lupu. Răzvan, care urmează să împlinească 33 de ani pe 21 februarie, a fost cel care a reușit s-o tragă pe peron pe fată, care suferă de depresie din cauza faptului că părinții ei urmează să divorțeze. Contactat de digisport.ro, Dănuț Lupu a confirmat că fiul său este ”eroul” de la metroul Dristor. ”Bravo lui că a avut sângele rece să reacționeze într-o fracțiune de secundă. Nu-mi dau seama cum s-a aflat că el e salvatorul. Nu ne-am apucat să spunem nimănui, iar Răzvan chiar nu a vrut să știe nimeni că a intervenit”, a zis ex-internaționalul român, potrivit Digisport.

Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti deschide doar 52 de ghişee în terminalul plecări, având în vedere reducerea traficului/ Va fi redus la 14 numărul de porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale. Pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit. Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 12 februarie, potrivit News.ro.

Secretul lui Polichinelle. Cum s-a dotat Israelul cu bomba atomică chiar sub nasul americanilor. Oficial, Israelul nu dispune de bombe atomice. Statul evreu nu este semnatar al Tratatului de Neproliferare a Armamentului Nuclear şi nici nu este vizat de verificări din partea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Şi totuşi, toată lumea ştie că israelienii deţin arme nucleare. Programul nuclear israelian a fost lansat în 1949, la iniţiativa premierului de la acea vreme David Ben Gurion. Americanii au efectuat mai multe vizite la Dimona în perioada 1961-1964 şi au conchis că israelienii nu aveau capacitatea de a produce o armă nucleară „în doi sau trei ani”, potrivit Adevărul.