Sporul de calculator sau sporul de confidențialitate nu ar trebui să existe, este de părere ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a spus că se va propune eliminarea acestora.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Raluca Turcan a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că în calitatea sa de ministru al Muncii, nu a susținut o abordare „heirupistă” de tratare a sporurilor bugetarilor, relatează Mediafax.

„Realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult și merită motivați și, în același timp, bugetari care lucrează în condiții dificile. Aceștia trebuie sprijiniți acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană și, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor fi eliminate”, a spus Turcan.

Scopul eliminării unor sporuri „nu este să faci rău bugetarilor”.

Despre sporul de antenă, Turcan a spus că ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă.

„Dacă există un nivel de radiații sau expunere la radiații, funcționarii să fie recompensați”, admite ministrul Muncii.

Despre sporul de calculator nu are, însă, aceeași părere.

„Nici nu ar trebui să existe (spor de calculator – n.r.), din punctul nostru de vedere, și vom propune eliminarea. Așa cum vom propune eliminarea și pentru sporul de confidențialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidențialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecți legea”, a mai spus ministrul Turcan.