Liderul social-democraților Marcel Ciolacu spune că PSD nu a dorit să „alimenteze” nemulţumirea minerilor din Valea Jiului care nu şi-au primit salariile şi că nu doreşte să „alimenteze un necaz” al oamenilor. În acest context, el a explicat ce îşi doreşte el de la PSD, menţionând printre altele „bunul simţ” al lui Ion Iliescu şi organizarea de pe vremea lui Liviu Dragnea, relatează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vreau să vă zic un lucru. Ce-mi doresc eu de la PSD. Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

El a explicat care este motivul pentru care social-democraţii nu au procedat ca alţi politicieni care au mers în mijlocul minerilor, care protestează la suprafaţă la sediul exploatării miniere de la Lupeni.

„Când stai pe o bombă socială, nu e cazul să o alimentezi. Mai ales de către un partid de talia Partidului Social Democrat. Nu trebuie să foloseşti un necaz al oamenilor, trebuie să ieşi să spui adevărul”, a mai declarat Ciolacu.

Liderul social-democrat consideră că soluţia pentru problemele minerilor nu este ca aceştia să se deplaseze la Bucureşti.