Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler, spune că, după incidentul produs la unitatea de terapie intensivă mobilă, aceasta funcționează, deocamdată, fără pacienți, relatează Mediafax.

Beatrice MahlerFoto: AGERPRES

Beatrice Mahler a declarat, luni seara, la Digi 24, că unitatea mobilă la care a avut loc incidentul de duminică noaptea funcționează, deocamdată, fără pacienți, pentru a se supraveghea ce se întâmplă.

„În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți. O mașină de pompieri este în curtea Institutului să supravegheze că nu apar alte incidente și o să vedem mâine (marți – n.r.), din nou, împreună cu echipele ISU, concluziile celor 24 de ore de supraveghere”, a spus managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Reamtim că duminică seara a avut loc un incident la Institutul Marius Nasta din București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunțând că a fost vorba despre o degajare de fum la un ventilator extern al unitatii mobile de terapie intensivă, aflată în curtea spitalului.

În interior se aflau șapte pacienți cu forme severe ale Covid-19, ventilați non-invaziv. Pacienții nu au fost în pericol și ulterior au fost mutați în secții ale spitalului, a precizat conducerea Institutului Marius Nasta.

Unitatea mobilă a fost adusă la Marius Nasta în luna octombrie, iar săptămâna trecută a fost închisă pentru verificări.

Citește și:

Povestea TIR-urilor transformate în unități mobile de Terapie Intensivă: Cumpărate de ISU, Fundația SMURD și Mereu Aproape în primele luni ale pandemiei, unele au ajuns rapid la reparat sau au devenit inutilizabile după ce a plouat

De ce cei 7 pacienți COVID erau tratați în unitatea mobilă din curtea Institutului Marius Nasta și nu în spital, unde existau locuri libere / Beatrice Mahler: Nu am date despre cauza incidentului, e de competența ISU