Premierul Florin Cîţu a spus, miercuri, referitor la clasarea dosarului violenţelor din 10 august 2018, că este ”dezamăgit, ca persoană”, subliniind că a ”fost acolo și știe ce s-a întâmplat”, iar cei care au luat decizia sunt cei care trebuie să răspundă în fața societății.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cîţu a subliniat, la B1 TV, că Executivul nu poate interveni într-o decizie judecătorească, dar este "dezamăgit" de verdictul respectiv.

"În primul rând, într-o ţară democrată, puterea executivă nu intervine în actul de justiţie. Să fie foarte clar, aici nu fac rabat la aşa ceva. În acelaşi timp, actul de justiţie este un serviciu public şi el este judecat sau încrederea în justiţie este judecată în funcţie de decizii. Ca persoană, sunt dezamăgit, pentru că am fost acolo şi ştiu ce s-a întâmplat, dar, repet, cei care trebuie să răspundă în faţa societăţii, în faţa românilor şi de acest caz, dar de cazuri în general, sunt cei care au luat decizia", a evidenţiat el, potrivit Agerpres.

Premierul a afirmat că "justiţia este cea care trebuie să răspundă".

"Nu Guvernul a luat decizia, nu a fost implicat Guvernul. Eu mi-am exprimat opinia înainte de a fi în acest guvern, dar, repet, trebuie să ne aducem aminte că justiţia este şi un serviciu public şi se face pentru cetăţeni justiţia în România şi dacă cetăţenii sunt nemulţumiţi de actul justiţiei, ar trebui să spună acest lucru şi cei care ar trebui să răspundă în faţa cetăţenilor sunt cei care decid în actul justiţiei", a arătat Florin Cîţu.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august".

Decizia instanţei, care este definitivă, a fost luată de judecătoarea Daniela Isabela Miheţ.

Practic, prin această decizie, dosarul a fost clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018.

Citește și: