Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, că România nu va putea funcţiona fără un sistem public de spitale, potrivit Agerpres.

Dan BarnaFoto: Adi Iacob / HotNews

Întrebat dacă actuala coaliţie de guvernare are în vedere privatizarea spitalelor, Barna a precizat că "deocamdată nu suntem la reformele mari, de privatizări", ci "suntem la reformele mici, de cum faci curăţenie în spitale".

"Faptul că discutăm despre opţiuni de a crea alternative pentru pacienţi nu înseamnă în niciun fel că privatizăm sau vindem sănătatea, sau alte inepţii pe care le-am citit în diverse... Este o chestiune care ţine cumva de direcţia de alocare a resurselor cu adevărat către pacienţi. Este o variantă de lucru pentru că miza este să faci serviciile astfel încât să fie accesibile pentru pacienţi. Sistemul public va rămâne pentru că nu poate să funcţioneze România fără sistemul public. Am mai citit şi ideea asta că facem un sistem de sănătate pentru elite şi restul să se descurce, nu e reală şi nu e nimic adevărat aici. Deocamdată, din păcate, nu suntem la reformele mari, de privatizări. Suntem la reformele mici, de cum faci curăţenie în spitale şi cum nu mai legi bolnavii de paturi", a afirmat Dan Barna.

El a arătat că ministrul Vlad Voiculescu lucrează, în prezent, la o strategie în domeniul sănătăţii, iar, după finalizare, aceasta va fi făcută publică.