Premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, la B1 TV, că vom ajunge la 2 milioane de persoane vaccinate luna aceasta și luna viitoare vom avea 3 milioane de doze numai de la Pfizer. ”Am scenarii în care terminăm mai repede, dar avem și scenariul în care vaccinăm 10,4 milioane până la finele lunii septembrie.”, a declarat premierul.

Florin CituFoto: Hotnews

Despre carantină

  • După ce am văzut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat că nu mai putem face asta. Trebuie să menținem economia deschisă. Cred că România a fost singura țară fără lockdown după perioada inițială. România a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puține țări și-au permis acest lucru. Am deschis școlile și nu de acolo a crescut numărul de infectări. Nu există focare în școlile din România.

Despre testarea prea slabă în anumite județe care rămân astfel mereu în zona verde

  • Să ne uităm la Slovacia care a testat pe toată lumea și nu a ajutat, e într-una dintre cele mai dificile situații. La fel și Cehia. Deci nu știu dacă testarea mai mult sau în masă...Cred că trebuie să fim responsabili, când avem primele simptome trebuie să ne testăm și să ne izolăm. Trebuie să purtăm mască. Totul depinde de noi.
  • Cu DSP-urile e o discuție. Mă aștept la reforme puternice după pandemie, că au fost lucruri care nu au funcționat

Despre suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

  • Din informațiile pe care le avem acum, lotul respectiv în care au apărut problemele nu a fost distribuit în România. Vom vedea ce decizie vom lua, dar campania de vaccinare merge mai departe. În martie primim suplimentar 170.000 de doze. Despre campania de vaccinare în România: Cu cât vaccinăm mai mulți oameni, cu atât putem ține deschisă economia și reveni la normal mai repede