Premierul Florin Cîţu a declarat joi seară, la B1 TV, că este necesară o „reformă din temelii” în poliţie, menţionând că nu i-a văzut pe liderii de sindicat din poliţie care protestau pentru drepturi în faţa Guvernului să vină să-i explice cum a fost posibil cazul Oneşti, notează Agerpres.

Florin CîtuFoto: Facebook/ Florin Citu

„Am spus că trebuie reformă din temelii. Au fost 30 de ani de zile în care lucrurile s-au solidificat şi pe care românii nu le mai acceptă în forma în care s-au solidificat. Şi trebuie reformă din temelii. Am şi spus acum câteva zile: nu-i mai văd pe liderii de sindicat din poliţie care erau toată ziua în faţa Guvernului şi îmi cereau drepturi să vină în aceste zile să-mi spună ce s-a întâmplat, cum a fost posibil acest lucru”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat în legătură cu situaţia din poliţie şi raportul prezentat privind neregulile în cazul Oneşti.

Cîţu a mai spus că cei care doar cer salarii mai mari nu vor avea în el un partener.

„Haideţi să vedem dacă nu au dotări, să vedem unde este nevoie de dotări, cât s-a cheltuit pentru pregătire şi aşa mai departe. Putem pune lucrurile pe masă, transparent. Dacă doar stăm şi cerem salarii mai mari şi drepturi mai multe, nu vor avea în mine un partener, dacă sunt de acord şi vor să facă reformă, toţi cei care vor să facă reformă a statului vor avea în mine un partener”, a adăugat premierul.

Chestorul Florentin Brăcea, adjunctul şefului Poliţiei Române, a declarat joi că poliţiştii care au intervenit în cazul Oneşti nu ştiau că autorul crimelor avea antecedente penale. „O primă concluzie a anchetei - poliţiştii care au intervenit nu au documentat profilul autorului”, a spus Brăcea într-o declaraţie de presă la sediul IGPR.