Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță, a răspuns acuzelor că Simona Halep a fost vaccinată cu Pfizer în același timp și în același loc când ceilalți nu au putut beneficia de Pfizer.

Simona HalepFoto: Captură YouTube/australianopentv

Gheorghiță a parat palid acuzele, spunând că acest vaccin se potrivea cel mai bine pentru necesitățile programului competițional al Simonei, fiind vorba ”despre o schemă corectă de tratament pentru o campioană”.

”În ceea ce priveşte opţiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competiţiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce eu ştiu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă şi atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă dintre cele două doze. Nu am făcut o excepţie, este o situaţie care a fost impusă pentru o campioană a României. (...) Cred că trebuia să facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele care urma să se aibă”, a declarat Gheorghita, citat de News.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 12.400 de persoane au decis, în ultimele 24 de ore, să renunţe la programare pentru vaccinare cu serul AstraZeneca, dar, pe de altă parte, 14.000 de persoane s-au programat în centrele care administrează acest ser. Gheorghiţă afirmă că lotul care a fost retras temporar de la vaccinare va ajunge, cel mai probabil, săptămâna viitoare în centrele de imunizare. El nu recomandă celor care se vaccinează cu AstraZeneca tratament anticoagulant preventiv, potrivit News.ro.

A fost astăzi luată decizia de suspendare a carantinării, nu-şi mai avea niciun rost din moment ce AEM a specificat clar că nu este o problemă legată de lot. (...) El se găseşte în momentul de faţă stocat la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică având în vedere că centrele de vaccinare sunt aprovizionate, probabil că de săptămâna următoare el va fi distribuit către centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Conform acestuia, în ultimele 24 de ore, 12.500 de persoane au anulat programarea pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, dar, pe de altă parte, 14.000 de alte persoane s-au programat în centrele care administrează acest ser.