Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că în România numărul oamenilor care muncesc, dar care se află în situaţie de sărăcie este dublu faţă de media europeană. Ea s-a arătat din nou îngrijorată de numărul mare de angajaţi - aproximativ 1,2 milioane - care primesc salarii mici în sistemul privat, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15% ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii şi atunci nici cei care se află în sistem de asistenţă socială nu sunt impulsionaţi să iasă din asistenţa socială şi să intre în muncă”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Ministrul Muncii s-a arătat din nou îngrijorat de nivelul salariului minim în sistemul privat, arătând că 1.200.000 de oameni primesc contravaloarea salarului minim.

Conform Ralucăi Turcan, în luna curentă Guvernul plăteşte şomaj tehnic pentru aproximativ 55.000 de angajaţi din domenii afectate de criza sanitară, efortul bugetar în acest sens ridicându-se la 84 de milioane de lei.

"Trăgând o linie, din momentul declanşării stării de urgenţă, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de muncă prin şomajul tehnic. Acestora li se adaugă şomerii indemnizaţi care sunt în sistemul de şomaj”, a afirmat ministrul.