Premierul Florin Cîţu a declarat luni seară, la Digi 24, că singura soluţie pentru a merge la concerte, la mare sau în străinătate, precum şi pentru a avea restaurante deschise este vaccinarea, potrivit Agerpres.

Litoralul romanescFoto: Alin C.

"Am avut anul trecut două luni de zile economia închisă. Starea de alertă nu a rezolvat nimic, doar a amânat nişte lucruri. Anul trecut aşteptam acest vaccin, care a venit foarte rapid. Putem să revenim la normal foarte rapid. Trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Este singura soluţie. (...) Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele - trebuie să ne vaccinăm. Toate aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm", a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Acesta a susţinut că prima etapă pentru relaxarea condiţiilor o reprezintă vaccinarea a cinci milioane de români.

"Dacă vrem să revenim la normalitate, trebuie să avem această campanie de vaccinare de succes. Cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie este prima etapă în care putem să relaxăm din condiţii. (...) Asta înseamnă 35% din populaţia activă. De exemplu, la Cluj avem 30% din populaţie. La Bucureşti suntem la 20%. Vor fi şi zone unde vom avea mai multă populaţie", a spus Cîţu.

Referitor la faptul că există o diferenţă între capacitatea de vaccinare la nivel naţional şi numărul de persoane vaccinate zilnic, acesta a afirmat că va discuta cu cei care administrează platforma de programare.

"O să vorbesc şi cu cei care se ocupă de platformă să vedem dacă este cumva o problemă pe platformă. Eu am făcut tot ce trebuie să avem vaccinuri în România. Le avem acum. Ele vin săptămânal, sunt doze de vaccin din toate tipurile. Eu cred că implicarea tuturor actorilor din economie va ajuta foarte mult această campanie de vaccinare. Până la urmă, depinde doar de noi. (...) Voi discuta să vedem ce se întâmplă cu cei care administrează platforma", a precizat premierul.