Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţă că „în jur de 40% - jumătate cel mult” dintre profesorii din Bucureşti sunt vaccinaţi anti-Covid şi spune că şi-ar dori ca în toate instituţiile rata de vaccinare să fie mai mare. „O rată de vaccinare mică aduce cu ea nesiguranţă”, a declarat prefectul Capitalei.

Alin StoicaFoto: Captura Digi 24

În contextul în care municipiul Bucureşti se apropie de atingerea ratei de infectare ce ar permite revenirea la şcoală a tuturor elevilor, respecitv sub 1 la mie, prefectul Alin Stoica a fost întrebat miercuri seară, la Digi 24, care este rata de vaccinare în rândul profesorilor, relatează News.ro.

„Din ultimele discuţii (...) înţeleg că undeva în jur de 40% - jumătate cel mult”, a afirmat Stoica.

Acesta a precizat că şi-ar dori ca procentul celor vaccinaţi să fie mai mare.

„Nu e vorba dacă sunt eu mulţumit sau nu. Putem să spunem că o rată de vaccinare mică în toate instituţiile, nu doar la şcoală, aduce cu ea nesiguranţă şi atunci evident că mi-ar plăcea să văd în toate instituţiile, nu doar în şcoli, rată de vaccinare peste 50%”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Întrebat cine ce ar trebui să facă pentru ca rata de vaccinare a angajaţilor din învăţământ să crească, Alin Stoica a declarat: „Nu cred că este vorba doar despre profesori, ci este vorba despre noi toţi. Ca să avem o rată de vaccinare cât mai mare pe toate grupele de populaţie cred că ar trebui să avem o comunicare cât mai eficientă ca să ajungem cât mai uşor la oameni. Şi lucrul acesta a început cumva să fie vizibil acum, vedem că toată lumea se preocupă de acest tip de comunicare, şi ar mai trebui să căutăm nişte vectori potriviţi pentru fiecare segment al populaţiei, astfel încât mesajul să ajungă nu doar să fie auzit, dar şi să fie credibil şi să fie transmis de acele persoane care au autoritate informală în comunităţile respective”.

Alin Stoica crede că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

„Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a mai afirmat Alin Stoica.