Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat un concept care ar putea fi introdus, “Oraşul vaccinează satul”, prin care personalul vaccinator din centrele urbane să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-Covid.

Valeriu GheorghitaFoto: Agerpres

Gheorghiţă a fost întrebat duminică seară, la Digi 24, ce a inhibat apetitul românilor pentru vaccinare după ce numărul acestora a scăzut în ultimele zile, relatează News.ro.

„Nu cred că este o inhibare a apetitului. Din câte ştim, şi aşa cum se estima la început, cam o treime din oameni erau oameni hotărâţi să se vaccineze, o treime erau oameni ezitanţi, o treime erau oameni care nu doresc să se vaccineze. Acum suntem în momentul acesta, ajungem deja în segmentul populaţional ezitant. Dar pot să vă spun că experienţa pe care am observat-o în ultimele zile cu echipe mobile, cu centre mobile, care se deplasează în anumite localităţi din rural arată totuşi un număr important de persoane care doresc să se vaccineze. Asta înseamnă că sunt oameni care doresc să se vaccineze, dar nu sunt hotărâţi privind momentul la care să facă acest lucru, şi sunt oameni care doresc să se vaccineze dar, pentru care vaccinul încă este la distanţă, nu a ajuns vaccinul pe strada lor”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că are în vedere un concept prin care personalul vaccinator din mediul urban să meargă în zona rurală şi să vaccineze oamenii de acolo.

„Avem încă un concept la care ne gândim din ce în ce mai mult şi încercăm să-l operaţionalizăm, este conceptul “Oraşul vaccinează satul”, şi anume personalul vaccinator din centrele de vaccinare din urban, în mod deosebit din centrele care nu mai funcţionează la o capacitate maximală, cel puţin o dată, de două ori pe săptămână să mergem în zonele rurale din judeţul respectiv şi să putem vaccina oamenii de acolo”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.