Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că are încredere că românii îşi doresc să treacă peste pandemie, iar vaccinarea este singura soluţie. „Am vorbit de m-am săturat eu de mine despre vaccinare”, a declarat Cîţu, precizând că „e nevoie şi de voci proaspete”, relatează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu sunt relaxat, dar am încerede că noi vrem să trecem peste pandemie, am încredere în români că vor face tot ce trebuie ca să treacă peste pandemie”, a declarat miercuri seară, la un podcast, premierul Florin Cîţu.

Acesta a precizat că cei care-l critică cer ca statul să facă mai mult pentru campania de vaccinare.

„Statul a făcut (...) Am vorbit de m-am săturat eu de mine despre vaccinare. Cam atât este ce poate să facă statul: vom oferi mai multe resurse, dar, până la urmă, responsabilitatea este a noastră a tuturor, a societăţii”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu a afirmat că are discuţii cu persoane din toate zonele pentru că „e nevoie de mesajul tuturor oamenilor în România”.

„E nevoie de mesajul tuturor oamenilor în România, nu doar de mesajul meu. Eu sunt politician şi ştim că oamenii nu prea au încredere îm politicieni. Eu am tot vorbit, e nevoie şi de voci proaspete”, a adăugat premierul.

Autorităţile ar vrea să se atingă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, însă miercuri seară CNCAV a anunţat că s-a ajuns la 4.208.724 persoane, dintre care 3.317.789 cu ambele doze.

Citește și: Vaccinarea antiCOVID în România, în continuare pe un trend descendent: Doar 25.000 de persoane vaccinate cu prima doză în ultima zi