Premierul Cîțu a spus, joi seară, la B1 TV că nu s-a referit la presă atunci când i-a transmis unui reporter că ”în 30 de ani de zile nu v-ați civilizat”. Întrebat de moderator dacă nu crede că ar trebui să prezinte scuze jurnaliștilor, Cîțu a evitat răspunsul spunând că nu este de acord să fie urmărit peste tot pentru declarații deoarece el ”a fost mereu transparent și a spus că face declarații de la guvern”.

Citu si presaFoto: Hotnews

”E și vina noastră a politicienilor că i-am obișnuit pe reporteri să vorbim și să dăm declarații despre orice. Eu nu sunt genul acesta de politician. Am zis că fac declarații de la guvern și vorbim despre toate subiectele. Mă deplasam atunci dintr-un punct în altul... e păcat ca românii să vadă toate acestea la televizor”, a declarat premierul.

Premierul Florin Cîțu a refuzat, miercuri, să facă declarații după prezentarea Programului Național de Redresare și Reziliență în Parlament. Iritat de insistențele presei, premierul le-a spus jurnaliștilor că nu s-au „civilizat în 30 de ani trecuți de la Revoluție".

Jurnaliștii i-au cerut premierului să le răspundă la întrebari și i-au spus că astfel de imagini erau filmate doar pe timpul când Liviu Dragnea era președintele Camerei Deputaților și refuza să facă declarații. În acest context, Florin Cîțu a replicat:

„Nu v-ați civilizat în 30 de ani trecuți de la Revoluție. În orice țară civilizată, declarațiile se dau într-un cadru organizat. Vă aștept la Guvern pentru conferințe", a spus premierul.