Premierul Florin Cîțu a fost întrebat luni seară, la Digi 24, ce spune despre numirile controversate făcute de PNL, cum au fost cele de la Apele Române, Gicu Iorga de la Electrica sau numirea fiicei partenerei de viață a lui Marcel Vela la Arii Protejate.

Florin CituFoto: Captura

Uitând că aceasta din urmă a fost numită direct de el prin semnătură, Cîțu a evitat orice răspuns, susținând că a acționat prompt de fiecare dată și a trimis Corpul de control la Apele Române.

Cîțu s-a făcut că răspunde, iar Cosmin Prelipceanu că l-a întrebat, subiectul fiind rapid schimbat.

Cine este Gicu Iorga

Gicu Iorga, un personaj controversat, proaspăt șef al biroului vamal Giurgiu și deținătorul unui nou mandat în Consiliul de Administrație al Electrica, a mai primit o funcție importantă. Consiliul de Administratie al Electrica l-a ales joi în funcția de președinte al Comitetului de Strategie și Guvernanță Corporativă. Gicu Iorga este un apropiat al lui Toma Petcu (fost ALDE, actual PNL), ministru al energiei în perioada guvernărilor PSD. La sfârșitul lui aprilie a primit al doilea mandat, pe patru ani, de membru în Consiliul de Administrație.

Partea cea mai interesantă este că în urmă cu doi ani, PNL îl critica foarte dur pe Gicu Iorga, iar acum îl sprijină pentru un nou mandat care presupune muncă puțină și bani mulți. Gicu Iorga este și proaspăt șef al biroului vamal Giurgiu.

Numele lui Gicu Iorga a apărut în moțiunea simplă depusă de PNL în aprilie 2019 împotriva ministrului energiei de atunci, Anton Anton (ALDE). „Nea Gicu Jupânu’ Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu și mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10.000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Și dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e rușine?”, scria în acea moțiune.

Cum a numit-o Cîțu pe fiica partenerei de viaţă a lui Marcel Vela vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

Premierul Florin Cîțu a numit-o pe fiica partenerei de viaţă a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Pleşa, în funcția de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate. Andra Pleșa este iubita fostului ministru liberal al Sportului, Ionuț Stroe.

”În temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 3 alin. (1) din Legea nr. 95/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările ulterioare, precum şi al art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 997/2016 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi privind modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Andra-Sabrina Pleşa se numeşte în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate”, este decizia pblicată în Monitorul Oficial.

Ionuţ Stroe (41 de ani), fost ministru al Tineretului şi Sportului între noiembrie 2019 şi decembrie 2020, are o relaţie cu Andra Pleşa (32 de ani), fiica iubitei lui Marcel Vela, fostul ministru de Interne.