Co-preşedintele USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, afirmă că atât el, cât şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi premierul Florin Cîţu sunt garanţi ai menţinerii coeziunii în coaliţia de guvernare. "Indiferent cine va câştiga competiţia legitimă şi firească din PNL, acel partid va trebui să meargă mai departe şi această coaliţie trebuie să rămână stabilă", susţine Dan Barna, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat joi seară, într-o emisiune televizată, ce părere are despre afirmaţia actualului lider al PNL, Ludovic Orban, conform căreia este garantul menţinerii coeziunii în coaliţia de guvernare, liderul USR-PLUS Dan Barna a răspuns că în coaliţie coeziunea este garantată şi de liderii celorlalte formaţiuni politice, dar şi de către primul ministru Florin Cîţu.

"Şi eu sunt garantul menţinerii coeziunii în coaliţie, şi premierul e acest garant, şi Kelemen Hunor este un astfel de garant. Coaliţia aceasta funcţionează pe un acord de încredere că România nu are în această perioadă o alternativă decât această coaliţie şi fiecare dintre rotiţele acestui angrenaj are rolul său”, a afirmat Dan Barna, la Digi 24.

Întrebat dacă este de acord cu afirmaţiile premierului conform cărora, dacă el câştiga preşedinţia PNL, coaliţia ar comunica şi funcţiona mai bine, Barna a răspuns: "Indiferent cine va câştiga competiţia legitimă şi firească din PNL, acel partid va trebui să meargă mai departe şi această coaliţie trebuie să rămână stabilă”.

Liderul USR a menţionat că delegaţii de la congres vor avea rolul de a alege acea variantă "care asigură cea mai bună perspectivă de viitor, cea mai bună capacitate de reformă şi cea mai bună stabilitate”, el spunând că acestea sunt "caracteristici" ale ambilor competitori pentru şefia PNL.

"Este şi scenariul acesta: dom-le, e o mare bătălie în Partidul Naţional Liberal, cei doi candidaţi, dacă nu câştigă premierul atunci va trebui să se schimbe guvernul. Eu mă îndoiesc că se va întâmpla lucrul ăsta, pentru că România are nevoie de stabilitate şi asta o înţeleg şi cei din PNL şi cei din USR PLUS şi cei din UDMR şi preşedintele. Toată lumea înţelege că România nu are timp de noi jocuri şi experimente politice în următorii doi-trei ani, pentru că dacă nu începem absorbţia de fonduri europene nu avem nicio şansă. Şi dacă pierdem această resursă de dezvoltare ne întoarcem din nou la: nu se vrea, nu ne lasă occidentul să facem drumuri şi alte inepţii prin care ne scuzăm incompetenţa”, a mai declarat Dan Barna.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, întrebat joi cum comentează afirmaţiile lui Florin Cîţu care a spus că dacă ar fi preşedinte al PNL coaliţia de guvernare ar funcţiona mai bine, că el este mai degrabă un garant al menţinerii coeziunii în această coaliţie. Liderul liberalilor a adăugat că între el şi actualul premier va fi o competiţie de proiecte pentru şefia partidului.