Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19, exclude posibilitatea de a intra în politică, el afirmând într-o emisiune televizată că îşi doreşte foarte mult să îşi urmeze cariera universitară şi să se dezvolte ca medic, scrie News.ro. „Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, spune medicul.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Categoric nu. Ştiu aceste situaţii (de medici celebri care au ales o carieră în politică – n.r.), dar nu este cazul meu. Îmi doresc foarte mult să practic medicina în continuare, să fiu alături de colegii mei, de pacienţi, de studenţi, îmi doresc să mă dezvolt din punctul de vedere al profesiei universitare, academice. Este activitatea pentru care am muncit ani de zile şi mi-am dorit şi ar fi păcat să renunţ la ce am obţinut după atâta muncă”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă într-o emisiune difuzată sâmbătă la Digi 24.

Întrebat cine l-a anunţat că a fost desemnat la coordonarea campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a făcut acest lucru şi că nu şi-a imaginat vreodată că va ajunge să coordoneze campania.

„Dintotdeauna mi-a dorit să devin medic. Cine m-a inspirat este medicul nostru de familie din Izvoru, în care mama a avut foarte mare încredere. (...) Am văzut în medicul meu de familie o persoană pe care mi-am dorit să o urmez din punct de vedere profesional”, a mai povestit Gheorghiţă.

Întrebat de ce a ales să fie medic militar, Gheorghiţă a răspuns că a ales Facultatea de medicină militară de la Târgu Mureş pentru că i s-a părut „mult mai provocator şi ca admitere”, fiind doar 10 locuri atunci când a dat examen, dar şi pentru că a ţinut cont de faptul că a fost un mediu în care a considerat că se poate dezvolta mai bine.

De asemenea, întrebat când crede că România va reveni la normalitate, Gheorghiţă a răspuns: „Cred că undeva în iulie-august uşor-uşor vom intra într-o normalitate care va fi din ce în ce mai concretizată, probabil pe măsură de nivelul de acoperire vaccinală va creşte undeva peste50-60%”.

El a menţionat că lucrurile materiale „nu îl impresionează foarte mult, în afara celor care asigură o viaţă decentă, normală”.